Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A383_1_Eric_Koevoet.jpg

Organist Eric Koevoets

 

 
fotos/A383_2_Logo_vierkan.jpg

Het nieuwe logo van Venster op muziek

 

 
fotos/A383_3_orgel_lamber.jpg

Het Maarschalkerweerdorgel

 

 
fotos/A383_4_ROS_blauwc.jpg

Logo Rotterdam Orgelstad

 [1886]

Kralingen.nl Lambertus

De stichting 'Venster op muziek in de Lambertus' organiseert maandelijks concerten in de Sint Lambertuskerk in Kralingen.

Opening Zomerorgelserie

Op dinsdag 22 mei a.s. opent Eric Koevoets de Zomerorgelserie 2012 in de Sint Lambertuskerk met een gevarieerd programma. Koevoets laat muziek horen van Bach, Vierne, Tournemire, Langlais en Franck. Daarnaast geeft hij het concert een Rotterdams tintje omdat het concert onderdeel is van de jubileumserie ‘Windkracht 010’, georganiseerd door Rotterdam Orgelstad.
 
fotos/A383_0_22mei2012pos.jpg


 

‘Windkracht 010’

Rotterdam Orgelstad bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd met een serie, die van 18 mei t/m 12 juni plaatsvindt in een groot aantal kerken in Rotterdam. Het heeft de gevleugelde naam Windkracht 010 gekregen. In ieder concert is een Rotterdamse orgelcompositie opgenomen. Eric Koevoets heeft in dit kader gekozen voor een werk van componist Arie Keijzer, waarvan hij zelf nog improvisatieles heeft gehad. Hij speelt het deel ‘Méditation’uit diens vierde symphonie.Waar en wanneer?

Het Zomerorgelconcert op dinsdag 22 mei begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. Parkeren rondom de kerk is beperkt mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is bij ‘Arboretum Trompenburg’ aan de Honingerdijk, 10 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 23 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en rotterdamorgelstad.nl.Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop vindt een collecte plaats ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X