Kralingen.nl
Voor alle inwoners
grijs1

grijs3

grijs1[0]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

2007

Het staat er nog wat onwennig: 2007. Het is alsof het vorige maand was, dat ik mijzelf op 1 jan 2006 toewenste dat 2006 net zo spectaculair en intens zou worden als 2005. En ik heb dit jaar weer de zelfde wens gedaan voor 2007.
Welnu 2006 was zelfs spectaculairder en intenser dan 2005. Vaak denk ik: ,,dat moet een keer mis gaan’’. Maar het gaat gelukkig nog steeds goed. Voor 2007 heb ik een parapent-reis gepland naar Nepal, dus naar de Himalaya. Als ik er alleen al aan denk, wordt ik eng in mijn maag en doe ik het bijna in mijn broek. Te meer omdat vorige maand een vliegvriend van mij naar beneden is gekukeld. Toch denk ik dat ik uiteindelijk toch ga. Het is al die jaren goed gegaan, dus ik ga het er maar op wagen. De kick is groter dan de angst.

Verder gaan een paar heel belangrijke mensen in mijn kennissenkring vieren dat ze jarig worden met een mooi rond getal aan jaren. Er wordt er zelfs één 80 en één zelfs 85 jaar. Dus dat worden weer mooie feesten.

Deze zomer gaat eindelijk één van mijn kinderen trouwen, is mijn andere dochter misschien in verwachting van mijn eerste kleinkind.

Verder ben ik meer van de mensen om mij heen gaan houden. Dat klinkt alsof ik te veel gedronken heb maar dat is niet zo. Ik voel die liefde, die wederzijds straalt beter dan vroeger. Dat warme gevoel is heerlijk. Dus het enige goede voornemen dat ik voor dit jaar doe is dat ik die anderen ook wil laten blijken dat ik van hen hou. Hoe, weet ik nog niet precies, maar ik ga dit jaar een poging wagen.

En dan wil ik u allemaal een gelukkig en gezond 2007 wensen en iedereen bedanken die mij gemaild heeft vanwege mijn column. En om een begin te maken aan mijn goede voornemen, beloof ik u, ik mail dit jaar iedereen terug.

zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X