Kralingen.nl
Voor alle inwoners
grijs3

grijs1

grijs1



[0]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

KERST 2006

Waarmee kan je de kerst beter mee beginnen dan met een MOT & CHANDON? Inderdaad, nergens anders mee. Normaal kan ik mij s morgens niet eens de tijd permitteren om een fatsoenlijk ontbijt te nemen en pak ik altijd maar een kop vla, terwijl ik ondertuss
Nu wordt ik wakker, kijk op de klok, constateer dat het tien uur is en draai mij nog eens behaaglijk om. Ik ruik versgebakken broodjes en hoor een luide plof. Mijn levensgezellin, maat, vrouw en vriendin heeft zojuist de fles champagne ontkurkt. Er liggen drie ongelezen kranten naast mijn bed. Maar het heerlijkste is dat ik vier uur lang ongegeneerd tijd ga verkwisten aan broodjes, kranten en glaasjes bubbels. Die verspilling van tijd is een luxe voor iemand die elke week minstens 60 uur aan het werk is. Denk nu niet dat ik klaag, want ik heb beslist geen hekel aan werk. Er gaat alleen zoveel tijd in zitten.



Om een uur of twee reizen we af naar Delft. Trouwe lezers van mijn column weten inmiddels dat mijn dochter en mijn a.s schoonzoon daar wonen op het gezelligste pleintje van Nederland, de Beestenmarkt. Vlak voor haar deur is het pleintje helemaal omgetoverd tot een kunstijsbaan. Mijn andere kinderen en hun aanhang zijn er al en komen ons al schaatsend tegemoet. Ik heb zelf hockeyschaatsen, maar als je ze dan na twintig jaar op zolder gaat zoeken, kan je ze natuurlijk nergens vinden. Gelukkig kan je hier voor 4 euro schaatsen huren. Na een moeizaam kwartiertje schaats ik weer alsik het elke dag doe. De oudere garde van mijn familie staat op n hoog voor het raam met een glas in de hand naar ons te zwaaien. Mijn dochter woont boven restaurant MIJ,dus het is echt eerste rang.

Tegen de klok van vijf leveren wij dampend onze schaatsen in en maken ons op voor de borrel en het diner. Iedereen doet iets aan het diner en mijn taak is het dessert. Na al die keren dat wij deze dag gezamenlijk het glas hebben geheven en opdronken valt dat toetje nog niet mee. Maar ik heb op advies van een kennis allemaal kerstmannetjes van aardbeienijs gekocht bij Albert Hein, dus dat staat al snel leuk. Stukje champagnetaart erbij met wat bosvruchtenijs, dito saus en besproeid met poedersuiker en klaar is kees. Als ik binnen kom met de borden krijg ik een staand applaus, wat ik wel weer iets te overdreven vind, maar het zal door de gezellige sfeer komen.



Als ik later, Deo volente, ooit echt oud word en iedereen mij is vergeten met kerst, kan ik in iedergeval tevreden terugkijken naar kerst 2006.



zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
ads



ads


ads
 
sluiten X