Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A197_1_724_Luyendij.jpg


 

grijs1

grijs1

grijs3[2203]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Luyendijk

Ik heb een probleem. In deze column staan altijd dingen die mij raken of dingen die ik bijzonder vind. Nu heb ik een boek gelezen.
Op zich natuurlijk niets bijzonders, dat komt wel meer voor. Maar dit boek heb ik twee keer achter elkaar gelezen, zo goed vond ik het.

Het boekt pakt mij heel erg en is mateloos interessant.

Nu wil ik u daar deelgenoot van maken, maar ik weet niet hoe ik u zo enthousiast kan maken zodat u het boek ook gaat lezen (e.v.t lenen bij onze nieuwe Deelgemeentebibliotheek).

Als ik ga vertellen waar het boek over gaat haakt 75 % van u af. Als ik ga proberen u duidelijk te maken waarom het meer dan de moeite waard is om te lezen, moet ik eigenlijk het halve boek overschrijven. Dat vindt de redactie van de Ster niet goed en daar zal de schrijver van het boek ook niet gelukkig mee zijn. Misschien denkt u dat het een heel intellectueel boek is. Dank u voor deze gedachte, maar ondanks mijn matige IQ ben ik geen onbegrijpelijke passages tegen gekomen.

Ik draai er niet verder omheen. Het boek heet ‘Het zijn net mensen’ en het is geschreven door Joris Luyendijk. Zodra u dit boek heeft gelezen, kijkt u totaal anders naar het nieuws op de TV. U ziet dingen, die u hiervoor nog nooit had opgemerkt. Na dit boek weet u niet alleen dat u wordt belazerd, u weet ook hoe u wordt belazerd. Niet door wat u ziet, maar juist door wat u niet ziet. Eigenlijk staat er niet eens zoveel in wat u nog niet wist, maar door het te formuleren zoals deze schrijver doet, gaan uw ogen past echt open.

Dit is de slechtste boekbespreking die ooit is gepubliceerd (ik zal het dan ook maar niet meer doen), maar lees het boek en u zult zeker niet teleurgesteld worden. Voor mij is het een absolute topper.

zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X