Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A246_1_0838_Hest_Wi.jpg


 

 
fotos/A246_2_0838_Hest_Wi.jpg


 

 
fotos/A246_3_0838_Hest_Wi.jpg


 

grijs2[1894]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Kunstroute

Ik heb wel eens een tijd in een dorp gewoond, een echt dorp.
 
fotos/A246_0_0838_Hest_Wi.jpg


 

Na verloop van tijd kende ik bijna iedereen in het dorp en iedereen kende mij ook. ,,Da’s die kleinzoon van Heuvelman”, werd er dan gezegd. Dat was ik, want mijn oma heette Heuvelman. Dat gaf een prettig gevoel. Je hoorde erbij. Dat is het nadeel van een grote stad. Loop maar eens op de Coolsingel. Niemand kent jou en jij kent niemand. Je hoort er ook niet bij. Maar voor mij wordt Kralingen steeds meer een dorp. Ik ken veel Kralingers. Velen kennen mij. Dat is een prettig gevoel. Je hoort erbij. Dan is het prettig toeven in onze deelgemeente.

Woont u in Kralingen en hebt u dat prettige gevoel niet? Grijp dan nu uw kans en zet de volgende data in uw agenda. Zaterdag 4 en zondag 5 oktober wordt er in onze deelgemeente een KUNSTROUTE georganiseerd. Die moet u dan gaan lopen/fietsen. O.a bij galerie Pergamon in de Frits Ruysstraat 55 kunt u gratis een kaart krijgen, waar opstaat wat er gebeurt en waar. Dan leert u in één klap minstens zestig mensen kennen. En die mensen zijn niet zomaar mensen. Het zijn Kralingse of Crooswijkse kunstenaars. Allemaal 'dorpsgenoten' dus. En zij willen u ook graag leren kennen. Ze willen u ook graag laten zien waar ze mee bezig zijn en waarom. Stel u eens voor: in onze deelgemeente huizen meer dan ZESTIG kunstenaars. Ik ken ze ook niet allemaal, maar die ik wél ken zijn reuze aardig, zoals ….. nee, dat mag u zelf uit zoeken.

Ongetwijfeld zult u vinden dat er een paar kliederaars tussen zitten. Over smaak valt niet te twisten, maar er zitten heel wat goeie tussen, zoals kunstschilder Willem van Hest of beeldhouwer RobbertJan Donker of Frank Stoopman of… nee, het zijn er te veel om op te noemen. Ga zo’n kaart halen. Daar staan ook allemaal voorbeelden van kunstuitingen op, zodat u van te voren ongeveer weet wat u te wachten staat. Zoek uit welke ateliers u wil gaan bezoeken, want doordat het er zo veel zijn moet u wel een schifting maken. Geloof me, het wordt een dag, die u niet vlug zal vergeten. En ik weet ook zeker dat u onze deelgemeente hierna leuker vindt om in te wonen.

En doe mij een plezier en laat mij na afloop weten wat u het leukst vond of wat u idioot vond. Via mail, post of telefoon. Veel plezier namens een mislukte kunstschilder, die toen maar columns is gaan schrijven.fotobijschrift:

Zeefdruk van Willem van Hest

zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X