Kralingen.nl
Voor alle inwoners
grijs2

grijs3

grijs2[3855]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

WIEGEN

Vorige keer vertelde ik u dat mijn dochter Barbara zich wild was geschrokken toen bleek dat ze niet in verwachting was van één kind, maar van een tweeling. Inmiddels is ze die schrik te boven en heeft deze zelfs plaatsgemaakt voor een trots.
Er werd ons gevraagd de wieg maar eens van het zolder te halen. Het is een witte rieten wieg met wielen, die wij hebben gekocht voor de geboorte van Barbara. Inmiddels hebben al mijn kinderen er in gelegen en ook bijna alle kinderen van de rest van de familie. Het is dus echt een familiewieg geworden. Dus vorige zondag kroop ik op zolder in het bovenluik. Oei, oei, daar was de laatste 12 jaar geen stofdoek of stofzuiger meer geweest. Wij bleken ook nog een ledikant te hebben, maar dat zag er zo bruin en uitgewoond uit dat we die maar niet hebben aangeboden aan mijn dochter. Ook de wieg, die helemaal gedemonteerd was, zag er niet uit. De witte wielen waren gele wielen geworden. Het kant was goor en smoezelig. Dus meteen alles in de was en een pot witte verf gepakt. Wij zijn de hele zondag bezig geweest.

’s Maandags kwam mijn dochter langs en stond de wieg pontificaal in de kamer,

in elkaar gezet en opgemaakt met kantjes, geborduurde lakentjes, witte strikjes en een ‘tingeltje’ aan het luifeltje. Tussen de lakentjes een oude beer van Rosanne, onze andere dochter.

Wij zaten er allemaal naar te kijken alsof de kinderen er al in lagen. Barbara vond hem prachtig. Vooral het kant en de geborduurde lakentjes. Maar ja, we hebben wel een probleem. Want wie komt er nu in te liggen? Het is tenslotte een tweeling. Dus is dit eigenlijk een oproep of u iemand kent met net zo’n wieg. Te leen, te koop of te huur. Tel. 0618-649 609. Want het zou natuurlijk leuk zijn als Jip en Janneke ook dezelfde wiegen hebben.zoeken
service
archief van deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X