Kralingen.nl
Voor alle inwoners
 
fotos/A319_1_1012_Hest_kl.jpg


 

 
fotos/A319_2_1012_Hest_kl.jpg


 

 
fotos/A319_3_1012_Hest_kl.jpg


 

grijs2[2959]

Kralingen.nl Voorbijganger

Een rubriek van Jacques Beket.

Columns, zoals eerder verschenen in De Ster

Willem Van Hest

,,Rotterdam is niet altijd het belangrijkste onderwerp van mijn werk is geweest. Ja, de vrouw, de ontklede vrouw, het naakt - dat was mijn onderwerp, dat was mijn ding.
 
fotos/A319_0_1012_Hest_kl.jpg


 

Als kunstschilder Willem van Hest deze zin uitspreekt en ik mij even verplaats in zijn schoenen kan ik mij zon uitspraak levendig voorstellen. Het was vroeger ook mijn ideaal om naar de kunstaccademie te gaan en vrouwelijk schoon te schilderen. Bij mij is het anders gelopen, maar Willem is een doorzetter geweest. Ik ben in zijn atelier in de Annastraat in Kralingen en het enthousiasme over het vrouwelijk schoon spat van zijn schilderijen af. Inmiddels is hij een zeer bekende kunstenaar, maar niet alleen door zijn naakten. Willem: ,,Het zijn voornamelijk mijn zeefdrukken over Rotterdam. Zeefdrukken stralen een snelheid uit en een directheid, die heel erg bij Rotterdam past en bij mij.

Het dynamische karakter van het uiterlijk van de stad, vooral rondom de Maas, heb ik vaak geschilderd, getekend en in zeefdrukken vastgelegd. En aangezien de kern van Rotterdam blijft veranderen, is dat een onuitputtelijke inspiratiebron.

Eigenlijk ben ik alles wat ik teken of schilder of waar ik over schrijf. Het zijn mjn liefdes, mijn voorkeuren, op de manier vertaalt waarop ik het zie. En dus is al mijn werk een zelfportret.

En nu werp ik mij voornamenlijk op de kop. Ik bedoel het hoofd van de mens, door het lichaam zie je zijn of haar buitenkant, door het hoofd kan je ook een beetje naar binnen kijken, naar de ziel.

Ter gelegenheid van de opening van de Lijstenmakerij PERGAMON in de Waterloostraat geeft Willem van Hest 50% korting op het maken van een portret. Een unieke kans om zelf een geportreteerd te worden door een bekende kunstenaar. Ik vind hem prachtig. Oordeelt u zelf maar.

zoeken
service
in deze rubriek:

rubrieken
adsads


ads
 
sluiten X