Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Commanderijstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:

Zijn in 1940 tijdens de bombardementen moeten vluchten.Heb helaas geen foto's van ons huis door de branden.Wie o wie kan mij helpen met foto's of verhaal van mijn oude straat?
Bob van der Wardt Ook ik weet weinig van deze straat waar wij woonden tot het bombardement van 14 mei 1940.
Ik heb nog een oude distributie stamkaart van 24.11.1939 waarop vermeld staat dat wij woonden Commanderijstraat 56 b. Iets voor het bombardement waren mijn moeder en zuster en ik naar mijn grootouders gegaan die iets verderop woonden. Dat was ons geluk want ons huis werd volledig door bommen verwoest. Mijn vader die bij de PTD werkte en op de Botersloot zat is na het bombardement door de brandende binnenstad naar de Commanderijstraat gegaan waar hij 1 grote puinhoop aantrof. Volgens latere gegevens waren alle buren die toen thuis waren gedood. Wij waren inmiddels gevlucht naar mijn vaders volkstuintje aan de s Gravenweg. Verder weet ik weinig te vertellen over de Commanderijstraat omdat ik toen nog te jong was. ( Geb. 3-10-1935)
Ik zou ook graag een plattegrond willen zien waarop de ligging van de Commanderijstraat is afgebeeld. Het enige dat ik mij nog herinner is dat wij in een pand op de 2de verdieping woonden en aan de voorzijde, dus aan de straatkant waar de deur was, maakte de Commanderijstraat een haakse bocht. Wij keken dus op de uitstekende hoek aan de overzijde.
Mvg,
Rick de Graaf Mijn oudtante Maria Cornelia Buijtelaar, wondende in de Commanderijstraat nummer 37 is bij het bombardement op 14-05-1940 om het leven gekomen. Zij was een weduwe van Leenderd Jacobus Krul.

Zij is 69 jaar geworden.
Tet Zeven v. Leeuwen Mijn ouders woonden op 35 1etage 1937
dit staat op een verzekerings papier .dat ik nog steeds heb Ik ben pas in '48 geboren M'n zussen en broers . Maartje van 1928 Willie 1930 Adriaannus 1932 Corneliea 1934 en overleden na 3 mnd Cornelis 1935 Johannus ....februari 1940 Zij zijn allen levend de oorlog doorgekomen. maar hun huis kwijt
Anja van Rij - Lodder Mijn moeder Geertje Bijl, van de Waterstoker J. Bijl, woonde ook in de Commanderijstraat. Het nummer weet ik niet. Het huis is verwoest, ze vonden onderdak bij familie op eiland Rozenburg. Heeft iemand foto's uit de tijd voor het bombardement?
Ria Mijn oom Arie en tante Cor den Ouden en hun hun dochter mina zijn bij het bombardement omgekomen .weet iemand iets van deze familie?
yxJ7g5XqZE If you're reading this, you're all set, parendr!
71MwoXWv5 What a pleasure to find someone who ideiitfnes the issues so clearly
DUGsvnGHppI I read your post and wiehsd I was good enough to write it http://gtnmbtvfe.com [url=http://crkefuffzv.com]crkefuffzv[/url] [link=http://wvdlzyqqs.com]wvdlzyqqs[/link]
SIu9zGEN0 It's a pleasure to find such raialniotty in an answer. Welcome to the debate.
FkKXgP1OVth It's a real plesuare to find someone who can think like that http://sezwctb.com [url=http://slfghifgbia.com]slfghifgbia[/url] [link=http://lfotkmqgpy.com]lfotkmqgpy[/link]
Lejo Noorlander Mijn moeder, Corrie Onnekink, en Oma, Sjaan Ruter, woonden in de Commanderijstraat op nr. 17a. Tijdens het bombardement zaten ze aardappelen te schillen voor het Nederlandse leger in het pakhuis van groentehandelaar Piet van der Graaff en overleefden de bommen schuilend onder de daar opgeslagen marktkramen. Toen de bommen ophielden te vallen, zijn ze met o.a. het gezin van Piet via de Oudedijk gevlucht richting Capelle a/d IJssel en vonden buiten de stad onderdak op een boerderij waar de verkoopster van de bakker op de hoek van de Taborstraat woonde en die herkende hen in de stoet vluchtelingen. Mijn Oma is de volgende dag met Piet teruggegaan om te kijken wat er van haar huis over was, maar dat was geheel weggevaagd. Ze zag alleen haar kookkachel verwrongen in het puin staan...
Buren waren: 17b: M. Zwerver; 19a: J. Bijl; 19b: Buitenweg; 15a: Fam. v.d. Neut; 15b: Mevr. Heuser-Meinecke
Lejo Noorlander Mijn moeder, Corrie Onnekink, en Oma, Sjaan Ruter, woonden in de Commanderijstraat op nr. 17a. Tijdens het bombardement zaten ze aardappelen te schillen voor het Nederlandse leger in het pakhuis van groentehandelaar Piet van der Graaff (Taborstraat 29b) en overleefden de bommen schuilend onder de daar opgeslagen marktkramen. Toen de bommen ophielden te vallen, zijn ze met o.a. het gezin van Piet via de Oudedijk gevlucht richting Capelle a/d IJssel en vonden buiten de stad onderdak op een boerderij waar de verkoopster van de bakker op de hoek van de Taborstraat woonde en die herkende hen in de stoet vluchtelingen. Mijn Oma is de volgende dag met Piet teruggegaan om te kijken wat er van haar huis over was, maar dat was geheel weggevaagd. Ze zag alleen haar kookkachel verwrongen in het puin staan...
Buren waren: 17b: M. Zwerver; 19a: J. Bijl; 19b: Buitenweg; 15a: Fam. v.d. Neut; 15b: Mevr. Heuser-Meinecke
Frans van Driel Commanderijstraat 48b hebben gewoond Jacobus van AAlst en Theresia Lucia de Smit. Mogelijk dat iemand zich iets kan herinneren!
Rien den Hoed Mijn moeder en haar ouders, broers en zuster woonde daar ook. Een huisnummer weet ik niet. de fam. Staargaard. Zijn na het bombardement naar den Haag gegaan.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, krekelstraat, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraatVolg Kralingen.nl en alle straten op Twitter    
Home: Kralingen
Home: Straten

lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X