Home: Kralingen

Home: Straten

1e jerichostraat
2e jerichostraat
adamshofstraat
admiraliteitskade
admiraliteitsstraat
adriaen van ostadepad
aegidiusstraat
afsluiterpad
agaathvlinder
albert verweystraat
amalia van solmslaan
anna van egmondhof
anna van saksenhof
annastraat
assendelftstraat
avenue concordia
bartholomeaus everardusmolen
berkelstraat
bethlehemstraat
blaardorpstraat
boerengatkade
bosland
boslandhof
boslandwerf
bovenover
brandkraanpad
brouwersstraat
buitenbassinweg
buizengat
buizenwerf
burgemeester oudlaan
carillonlaan
catharinastraat
cederstraat
charlotte de bourbonlaan
chris bennekerslaan
collegelaan
commanderijstraat
dagpauwoog
de lairesselaan
dennepijlstaart
dienstkraanpad
dijkstraat
dillenburglaan
dr bastinghof
dr. zamenhofstraat
dries van der vlerkstraat
drinkwaterweg
ebalstraat
eikenpage
eleonorahof
elisabethstraat
emantspad
emiliahof
essenlaan
essenweg
evastraat
florence nightingalehof
francinamolen
frederik van eedenstraat
frits ruysstraat
fuikstraat
gashouderstraat
gerdesiaweg
goosse van der windstraat
goudserijweg
groene wetering
hebronstraat
heer gillesstraat
heer hugostraat
heinekenplein
helenastraat
helene swarthstraat
herman bavinckstraat
herman gorterstraat
hermonlaan
hoflaan
hoge boezem
hoge filterweg
hogeschoollaan
hommelstraat
honingbijstraat
honingerdijk
honingerhof
ijsclubdwarsstraat
ijsclubstraat
infirmeriestraat
institutenlaan
jacques perkstraat
jaffa
jaffadwarsstraat
jaffahof
jan ter laanplaats
jan vermeersingel
jericholaan
jeruzalemstraat
k.p. van mandelelaan
karl landsteinerhof
karmelweg
keerkleppad
ketenstraat
kettingstraat
klaas kosterstraat
koenenstraat
koningsmantel
kortekade
kralinger esch
kralingse plaslaan
kralingseweg
krekelstraat
laan van nooitgedacht
laan van weltevreden
laan van woudestein
laan van ypenhof
lage filterpad
lage filterweg
    

Krekelstraat, Kralingen


  
Wat heb je in deze straat meegemaakt? Wie woonde er? Heb je mooie foto's, of goede herinneringen?

Iedere week hebben we een 'straat van de week' waar we aan de (oud-) bewoners vragen ons iets te vertellen over hun straat.

Maar bij straten die al geweest zijn of nog moeten komen, kun je ook je reacties kwijt.

Geef een reactie

P.S. Foto's uploaden (jpg) kan weer!

Binnengekomen reacties:
Hans Heringa In de Krekelstraat gewoond vanaf 1946 tot 1970 in het gedeelte wat t.g.v. de grondsanering is verdwenen.
Heel leuke jeugd gehad in deze wijk met veel herinnering aan de nabij gelegen Joodse begraafplaats waar wij vele uren doorbrachten met het bouwen van hutten, vissen in de Jodensloot en spelen in de naast gelegen gasfabriek.

Hennie Koning
Gewoond inde Krekel Straat, boven Hans Heringa vanaf +/- 1949 tot 1957 toen wij naar Austalie emigreerde. Heb wel leuke herinneringen, zoals schaatsen achter op de vijver, belletje trekken, de eerste televisie programma van Zwiebertje bij een van de buren die toen televisie had. Xou erg graag wel weer in contact willen komen met een aantal. Woon nu alweer 38 jaar in Overijsel
Monique Ritz (Aeppli) Ben in de Krekelstraat 10 geboren in 1966 en heb er gewoond tot 1980. Ik heb een broer, Rene. Onder ons woonde de familie Begeer, die ook veel voor ons gezorgd heeft. Verder in de straat woonde de familie Van Klaveren, Caroline en Nancy. Aan het andere einde woonde Anita Blom. Er tussen in woonde de familie Breunesse, Jessie (sp?) en Walter, en eronder de familie Mail, Serena en Casper. Ik heb veel plezier gehad in de straat, alhoewel ik altijd bang was voor iedereen die in de Dr Zamenhofstraat woonde, omdat mij altijd verteld werd dat ze "gevaarlijk" waren en omdat ze altijd de meeste kerstbomen verzamelden. Kan me nog herinneren aan een speelplaats bij de gas fabriek, of gewoon het kleine pleintje bij de brievenbus. Op maandag werd er altijd de straat geveegd, de vuilnisbakken werden geleegd, de orgel man kwam langs, net als de SRV man, de bloemen man, en de lompen boer. Tja, die tijd is er niet meer. Ik woon al sinds 1989 in Amerika. Ik mis het Kralingen wat heelaas niet meer bestaat, maar de herinneringen hou ik altijd.
Koos Boeren Ik woonde met mijn ouders en twee broers op nummer 20. Boven de familie Wagenmakers en van Loon. Ik heb hier een heel leuke jeugd gehad.
Ik kan mij de naam Heringa wel herinneren. Zij woonden tegenover ons. Het buizenterrein en de "zijstraat' was een geliefde speelomgeving.
Naar school liepen wij dwars over het terrein van het GEB. Waar nu de Gerdesiaweg loopt was een stalling van autobussen.
Beging zestiger jaren verhuisden wij naar de Alexanderpolder. Velen zijn toen ook vertrokken.
ria Het jodenslootje, bij de joodse begraafplaats, en achter de gasfabriek was voor alle kinderen uit de buurt een waar lusthof.
Mooie afbeelding:
Frits Boeren Hans Heringa en Hennie Koning kan ik me wel herinneren. Later woonde daar Ria t'Hart?. Mijn oudste broer Koos heeft al het e.e.a. hierboven beschreven. Tegenover mij woonde de familie Dols. De heer Dols had een heel oude sportwagen een prachtige Wolsley. Naast hem woonde Aadje Bunk. Een portiek verder de familie Tol. de broers Hans, Gerard en Peter. Helemaal beneden woonde Ronald .... Naast ons woonde de familie Rieborn en daar onder de familie Vroomans.
Hans Heringa zijn vader had zo'n kleine Morris Minor?
Het Jodenslootje en begraafplaats kan ik me ook goed herinneren. Ook op de gasfabriek met de lorries rijden tot de bewaker acxhter je aankwam en je moest vluchten via het viaduct.
dat televisie kijken was volgens mij bij onze benedenburen de familie Wagemaker. Zij hadden de eerste televisie van de hele Krekelstraat.
Bericht geplaatst 11-1-2013
Frits Oh ja, ik herinner me ook nog de John en Ria Kanters, die woonden op de hoek bij het doodlopende straatje. Daar in dat straatje werd haast dagelijks gevoetbald. Vader Kanters had een oude legerjeep en in 1963? had het hard gesneeuwd en gevroren en alle straten in de omgeving waren spiegelglad. Hij heeft toen heel veel sleetjes achter de jeep gebonden en wij werden door de hele omgeving voortgetrokken.
Op de begane grond onder de familie Heringa woonde de familie Hoogendoorn en onder de familie Bunk, de familie Wolthuis ook op de begane grond.
Ria Kanters ook ik kan mij alles goed herinneren
ik heb daar ook een hele fijne jeugd gehad hetzelfde als Koos Hans en Frits Boeren
IJvonne Wagemaker hoorde ook bij ons clubje
helaas is John Kanters in 1986 omgekomen bij
een auto ongeluk
hierbij doe ik iedereen de groeten!!!!!!

Ria Kanters
Koos Boeren Bij Ria Kanters woonde ook een familie met 2 jongens. Ik meen dat het de Fam. Kloos was.
Emiel van Weelde woonde naast ons. Onder de Fam. kanters woonde ..?.? Zij hadden op een moment daar een winkeltje in de voorkamer
Langzaam komen weer alle namen en herinneringen terug
Hanny Bunk vanaf 1950 hebben wij mijn broer Aad en ik in de Krekelstraat 21c op de 2e etage gewoond mijn ouders zijn er blijven wonen tot de huizen werden gesloopt. wat ik mij herinner is dat wij met Duucky met zijn allen monopoly gingen spelen. of dat er vanuit de ramen vanaf de huizen van Hans Heringa en Robert Rieborn er een kabelbaan was gespannen. ook de zeepkistenkarretjes waren beroemd in onze straat.de echt allereerste televisie in onze straat was bij de Fam. Rieborn, vlak daarna waren wij de gelukkige, en er veel vriendjes en vriendinnetjes op de woensdagmiddag op de vloer lagen te kijken. we hadden ook een Hannie Schatz wonen naast de Familie Vroomans op de 1e etage, ik zag deze naam er nog niet bijstaan.van Yvonne Wagenmaker blijft mij bij dat ik nogal eens met haar en haar familie naar s'Gravezande ging alwaar ze een strandpaviljoen hadden er werd nogal eens regelmatig overnacht, en van Lia 't Hart waar ik veel mee optrok, ik nogal eens met haar ouders in hun bestelauto naar Hoek van Holland of naar het strand in Oostvoorne reden. over de omgeving weet ik nog heel goed dat er tegenover de Meikeverstraat noodwinkeltjes waren. of dat we op de Gerdesiaweg op het grasveld gingen vliegeren, of dat we gingen Kooten tegen het muurtje van de Familie Strien in het zijstraatje die daar totaal niet blij mee was. We konden toen nog op de middenstraat spelen, met het spel schipper mag ik overvaren. of landverovertje op het pleintje, of op de brievenbus gaan zitten die in een hoek stond, ik meen dat daar een meisje woonde die Anja heette. of we gingen gewoon op de trap celloloid of veters branden wat stonk dat .. een leuke tijd waar ik met plezier op terug kijk.
Lia van 't Hart Ik ben in 1957 in de Krekelstraat komen wonen en was toen 10 jaar.Wij woonden boven de Fam. Heringa en in 1965 zijn wij verhuisd naar de Alexanderpolder, ik ken natuurlijk iedereen die een verhaaltje over de krekelstraat heeft geschreven, harstikke leuk alle herinneringen aan die tijd komen ook bij mij weer terug, wat een geweldige tijd was dat ik herinner me alles nog en ik weet nog wel dat wij altijd hele dagen buiten speelden we deden van alles spoorzoekertje, bussietrap, touwtje springen met dat grote zware touw op het pleintje, oude kranten ophalen en verkopen 10 cent de kilo kreeg je en al die andere spellen waar Hannie ook al over schreef Hannie
Bunk schreef over de bestel auto van mijn vader dat was een lelijke eend (bestel auto) een witte en als we dan weg gingen moest ik achterin de laadruimte klauteren achter had je dan 2 van die kleine deurtjes dat kunnen jullie je vast nog wel herinneren en Hannie ook wel denk ik, ik schaamde me altijd dood als ik daar in moest kruipen als we op visite gingen, later hadden mijn ouders gelukkig een zoals ik dat voelde een
normale auto.
Mijn vader leeft nog hij is 92 jaar en rijdt nog steeds auto en mankeert niets geweldig toch.
Momenteel woon ik al 40 jaar in de Hoekse Waard
in 's-Gravendeel lekker rustig en mijn vader woont hier ook al 25 jaar.

Met Yvonne Wagemaker heb ik nog steeds kontakt
ze woont in Krimpen a/d IJssel.
Ardi Vromans woont al 40 jaar in Zweden en zijn broer Daan woont ook al 40 jaar in 's-Gravendeel
toevallig hè.
Ronald Stout (Duckie) heb ik, jaren geleden alweer, nog wel eens gezien hij woont in Brielle
Ik doe jullie allemaal de groeten en misschien tot nadere reacties terug.

Hierbij doe ik iedereen de groeten en het ga jullie goed
Frits Dag Lia, Wij hebben zo nu en dan contact met de broer van Yvonne Wagemaker, Ton en zijn vrouw Tonny. Mijn broer Hans en zijn vrouw komen zo nu en dan bij Ton in Capelle op visite. Het zijn allemaal bekende namen die voorbij komen. Ik zag laatst een stukje van Chris Bezooijen (woonde ook in de Krekelstaar) in de Oud Rotterdammer. Hij had het over de heer De Haan, die woonde net voorbij de zijstaart aan onze kant. Hij was onderwijzer en ook kapper.
Het hele blok waar wij woonden, jouw en onze kant, is helemaal verdwenen i.v.m. bodemverontreiniging door de gasfabriek. Ik, en zo te lezen heel veel Krekelstraatbewoners van toen, hebben er niets aan overgehouden. Behalve dan de herinneringen aan een hele leuke tijd;-))
iiUQrtwRCBVV Jessica, I know a lot of photographers in Utah and I agree 100% about what's going on there with princig. I believe people respect you more when they pay a fair yet healthy price for their custom photography. There's a little thing called perceived value it's worth learning about. There's nothing worse for the photographic industry than all those desperate photographers out there that are giving their work away and completely devaluing the art of photography. People think anyone can do it because there are those out there that help foster that notion by way undercharging for a professional service. I wish things were different there in Utah and I see it affecting my friends' businesses. I honestly don't know how these photographers can justify their prices with all the work that goes into a complete session from start to finish. I guess it just takes continually putting out a fantastic product and educating your clients on the value of your work.
W8wWKrDvbQ Love this!!! I agree, your family pics are alyaws the hardest and most stress hahah but it is beautiful! *PS this is silly, but your hubby looks like Carlos on D. Housewives he he
9Ot6Ohhn Deep thinking - adds a new diemnsion to it all. http://knphbzinvu.com [url=http://kclalfg.com]kclalfg[/url] [link=http://ckcgvq.com]ckcgvq[/link]
lZWloYL7 A little rationality lifts the quality of the debate here. Thanks for coinributtng!
Rene Blom Ik ben in 1946 in de krekelstraat geboren en kon van mijn kamertje over de daken de wieken zien van de korenmolen aan het oostplein. Tot op zondagochtend dat niet meer kon omdat hij vlammen was opgegaan. In 1966 zijn wij ook verhuisd naar de Alexanderpolder.
Sinds 2004 woon ik in Den Helder.
Ron Schouwenaar Wij woonde in de Krekelstraat 19 C - 3 hoog.Volgens mij zijn wij er in 1964 komen wonen. Mijn stiefvader heette Polkerman. Ik heet Schouwenaar. Mijn zus heet Jose en mijn stiefzusje Conny. Ik speelde met Eric en Richard Bronswijk, Martin en Cocky Mast die woonde aan de overkant. De familie Bronswijk woonde in de Vlinderstraat helemaal bovenin. Onder ons woonde de familie Tol. In het portiek woonde ook de fam. Kaps en Kanters. Ria kan ik mij ook herinneren. Dat vonden wij een aardige, knappe vrouw. Zij zei altijd gedag als wij in het portiek zaten. In de Vlinderstraat woonde Fred en Rob Luijendijk. Met Fred gingen wij altijd voetballen. Hij was een talentvolle keeper bij excelsior. Ik denk nog dagelijks aan die leuke straat met veel kinderen. De familie Dolls heb ik ook meegemaakt. Hansie Dolls peste Jessie vaak en dan brak ik zijn bril weer eens. Sorry nog. Walter is de broer van Jessie en hij kon goed judo. Ik zou wel een boek kunnen schrijven van alle belevenissen. Zoals spelen in de gasfabriek en schaatsen op het jodeslootje, voetballen op het kleine pleintje hoek krekelstraat - vlinderstraat. Spoorzoekertje en appeltjes pikken op de beneden Oostzeedijk. Kersbomenjacht was altijd bijzonder en onze straten hadden een enorm vuur.

 
Vertel iets over deze straat
Je naam:  
Beschrijving, feiten, sfeer, verhaal, gedicht.. etc.


Voeg eventueel een foto toe:  

  Type de 4 cijfers:  



Andere straten waarop gereageerd is: 1e jerichostraat, 2e jerichostraat, adamshofstraat, admiraliteitsstraat, adriaen van ostadepad, aegidiusstraat, agaathvlinder, albert verweystraat, anna van egmondhof, assendelftstraat, avenue concordia, berkelstraat, bethlehemstraat, blaardorpstraat, bosland, boslandwerf, bovenover, brouwersstraat, buitenbassinweg, buizengat, burgemeester oudlaan, catharinastraat, cederstraat, charlotte de bourbonlaan, chris bennekerslaan, commanderijstraat, de lairesselaan, dienstkraanpad, dijkstraat, dillenburglaan, dr bastinghof, dr. zamenhofstraat, dries van der vlerkstraat, drinkwaterweg, eikenpage, elisabethstraat, emiliahof, essenlaan, essenweg, florence nightingalehof, francinamolen, frits ruysstraat, fuikstraat, gashouderstraat, gerdesiaweg, goudserijweg, groene wetering, hebronstraat, heer gillesstraat, heer hugostraat, helenastraat, helene swarthstraat, herman bavinckstraat, herman gorterstraat, hermonlaan, hoflaan, hoge boezem, hoge filterweg, hommelstraat, honingerdijk, honingerhof, ijsclubdwarsstraat, ijsclubstraat, infirmeriestraat, institutenlaan, jaffa, jaffadwarsstraat, jaffahof, jericholaan, jeruzalemstraat, karl landsteinerhof, keerkleppad, ketenstraat, kettingstraat, koenenstraat, koningsmantel, kortekade, kralinger esch, kralingse plaslaan, kralingseweg, laan van nooitgedacht, laan van weltevreden, laan van woudestein, lage filterpad, lage filterweg, lambertusstraat, lambertweg, libanonweg, lichtenauerlaan, louise de colignylaan, lusthofstraat, manegelaantje, marinus vd stoepstraat, max euwelaan, meindert hobbemalaan, merulaweg, naaldwijkstraat, nesserdijk, noordeinde, ommoordsestraat, oost einde, oostmaaslaan, oostmaasstraat, oostplein, oostzeedijk, oostzeedijk beneden, oude plantagedreef, oudedijk, oudorpweg, palestinastraat, papegaaistraat, paulus potterstraat, plantagestraat, plantageweg, plaszoom, polanenstraat, prinses julianalaan, ramlehstraat, ramlehweg, reservoirpad, rijsakkerlaan, robert baeldestraat, rozenburglaan, rubensstraat, s gravenweg, s gravenwetering, s landswerf, schinkelstraat, sichemstraat, siondwarsstraat, sionstraat, slaak, slotlaan, slotstraat, sophiakade, sophiastraat, specerijenhof, speelmanstraat, struisenburgdwarsstraat, struissenburgstraat, taborstraat, taxusstraat, thomas morelaan, toepad, touwslagersstraat, van somerenweg, van traaplaats, vd leckestraat, victoriapark, vijverlaan, vlietlaan, vlinderstraat, vogelstraat, voorschoterlaan, voorschoterstraat, vredehofstraat, vredehofweg, vredenoordlaan, vredenoordpad, vredenoordplein, waterloostraat, watermeterpad, watertorenweg, wildeveenstraat, willem ruyslaan, witte hertstraat, wollefoppenstraat



Volg Kralingen.nl en alle straten op Twitter



    
Home: Kralingen
Home: Straten





lambertusstraat
lambertweg
leendert butterstraat
libanonweg
libellenstraat
lichtenauerlaan
louis couperusstraat
louise de colignylaan
lusthofstraat
maasboulevard
manegelaantje
maria stuartlaan
marinus vd stoepstraat
max euwelaan
mecklenburglaan
mecklenburgplein
meikeverstraat
meindert hobbemalaan
merulaweg
naaldwijkstraat
nazarethstraat
nesserdijk
noordeinde
ommoordsestraat
onderlangs
oost einde
oostmaaslaan
oostmaasstraat
oostmolenwerf
oostplein
oostzeedijk beneden
oostzeedijk
oranjelaan
oude plantagedreef
oudedijk
oudorpweg
overstortpad
palestinastraat
papegaaistraat
paulus potterstraat
plantagelaan
plantagestraat
plantageweg
plaszoom
polanenstraat
prinses julianalaan
ramlehstraat
ramlehweg
reservoirpad
rhijnspoorkade
rijnwaterstraat
rijsakkerlaan
ringersplaats
robert baeldestraat
rozenburglaan
rubensstraat
s gravenclave
s gravensingel
s gravenweg
s gravenwetering
s landswerf
sara corneliamolen
schinkelstraat
schultz van hagenstraat
sichemstraat
siondwarsstraat
sionstraat
slaak
slotlaan
slotstraat
snelfilterweg
sophiakade
sophiastraat
specerijenhof
speelmanstraat
sportlaan
struisenburgdwarsstraat
struissenburgstraat
t holletje
taborstraat
taxusstraat
thomas morelaan
tiberiaslaan
tijs van zeventerstraat
toepad
touwslagersstraat
van somerenstraat
van somerenweg
van traaplaats
vd leckestraat
victoriapark
vijverlaan
vijverweg
vlietlaan
vlinderstraat
vogelstraat
voorschoterlaan
voorschoterstraat
vredehofplaats
vredehofstraat
vredehofweg
vredenoordkade
vredenoordlaan
vredenoordpad
vredenoordplein
waldeck pyrmontlaan
waterloostraat
watermeterpad
watertorenweg
waterwerk
weteringstraat
wildeveenstraat
willem kloosstraat
willem ruyslaan
witte hertstraat
witte spaanstraat

 
sluiten X