>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Laan Van Ypenhof, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze laan ligt op het terrein van de buitenplaats 'Ypenhof'. De buitenplaats werd in 1716 gesticht door de Rotterdamse koopman Archibald Hope.

In de buurt: Louise de Colignylaan - Louise de Colignypad Van Somerenbrug Gravenpad Maria Stuartlaan - Amalia van Solmslaan - Charlotte de Bourbonlaan - Eleonorahof - Anna van Saksenhof - Kralingen Kralinger Verlaat .

Laan Van Ypenhof


Deze laan ligt op het terrein van de buitenplaats 'Ypenhof'. De buitenplaats werd in 1716 gesticht door de Rotterdamse koopman Archibald Hope. Hopes fraaie landhuis is afgebroken en vervangen door een door Willem Kromhout ontworpen landhuis, dat in 1929 gereed kwam. Dit huis, gebouwd in opdracht van de reder A.J.M. Goudriaan, brandde op 29 september 1985 af. Enkele eveneens door Kromhout ontworpen bijgebouwen, waaronder de ingang met portierswoning, bleven behouden.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Nog geen Reacties [0]