>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Boerengatkade, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze kade aan het Boerengat, een verlengstuk van het Buizengat, dankt zijn naam vermoedelijk aan de groente- en visboeren uit de omtrek die hier met hun schepen een ligplaats vonden.

In de buurt: Oostmolenwerf - Oostbrug Admiraliteitskade - Nieuwe Oostbrug Toe-Haringvliet Oostzeedijk - Hooimarkt Boerengatsluis Poppenbrug Oude Oostbrug Boerengatbrug .

Boerengatkade


Deze kade aan het Boerengat, een verlengstuk van het Buizengat, dankt zijn naam vermoedelijk aan de groente- en visboeren uit de omtrek die hier met hun schepen een ligplaats vonden. Op een plan van 1689 voor een nieuwe haven, die ten oosten van het Reuzeneiland zou worden gegraven, komt een 'Boerehaven' voor. Dit is het latere Boerengat, eigenlijk een verlengstuk van het oude Buizengat. Ook de naam Nieuwe Gat en Nieuwe Maashaven komen in de 18de eeuw voor deze haven voor. Een gedeelte heeft in het midden van de 19de eeuw ook nog enige tijd Entrepthaven geheten naar het Rijksentrept, dat hier gevestigd was. Nadat in 1879 op de linker-Maasoever de Entrepthaven tot stand was gekomen, verviel deze naam voor het gedeelte van het Boerengat.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Nog geen Reacties [0]