>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Jaffa, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze kade heet naar een buurt in Kralingen die al in 1542 wordt genoemd in het Register van SententiŽn. Toen woonden  Jan Vrankensz. en Adriaen Claesz. in het Jaffa.

In de buurt: Heer Hugostraat - Catharinastraat - Jaffahof - Ramlehweg - Heer Gillisstraat - Ramlehstraat - Berkelplein Berkelstraat - Helenastraat - Taxusstraat - Gezusters Van Damhof .

Jaffa


Deze kade heet naar een buurt in Kralingen die al in 1542 wordt genoemd in het Register van SententiŽn. Toen woonden  Jan Vrankensz. en Adriaen Claesz. in het Jaffa. Later komen een huis, een herberg en een broodbakkerij onder de naam 'Jaffa' voor. Volgens de Rotterdamsche Courant van 26-08-1898 herinneren de namen Jaffa, Paradijs, Jeruzalem en Jericho aan de tijd, toen dit terrein aan de Duitse Orde behoorde. De Jaffabrug ligt over de Boezem als verbinding van de Boezemlaan met de Kralingse Plaslaan. Vroeger had men ook nog een Jaffabrug, die bij het Jaffa over de (gedempte) Vliet lag. Jaffa is een eeuwenoude havenstad in Palestina aan de Middellandse Zee. Bij besluit B&W 1 juni 1937 werd de naam Jaffakade ingetrokken.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees overige 21 Reacties