>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Naaldwijkstraat, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze straat is vernoemd naar Jan van Naaldwijk, echtgenoot van Gillijs van de Lecke. Zij trouwde hem in 1472 na de dood van haar eerste man Floris van Kijfhoek.

In de buurt: Koenenstraat - Plantageweg - Helenastraat - Heer Gillisstraat - Nieuwe Plantage Palestinastraat - Jericholaan - Heer Hugostraat - Kettingstraat - Ramlehweg - Vlietlaan - .

Naaldwijkstraat


Deze straat is vernoemd naar Jan van Naaldwijk, echtgenoot van Gillijs van de Lecke. Zij trouwde hem in 1472 na de dood van haar eerste man Floris van Kijfhoek. Jan van Naaldwijk werd daardoor ambachtsheer van Kralingen. Voor de vereniging van Kralingen met Rotterdam heette de straat Jacob van Dijkstraat naar een te Kralingen overleden dichter, 1745-1828. Ten tijde dat de straat deze naam droeg, stonden er nog geen huizen. De huidige Naaldwijkstraat ligt iets ten noorden van de vroegere straat van die naam.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees nog een reactie