>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Plantagelaan, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze laan heet naar het nabijgelegen stadspark De Plantage.

In de buurt: Oude Plantagedreef - Rijsakkerlaan - Abram van Rijckevorselplein Van Rijckevorselweg Waterwerk - Rijnwaterstraat - Jan ter Laanplaats - Herman Bavinckstraat - Feijenoordbrug Dries van der Vlerkstraat - Reservoirpad - .

Plantagelaan


Deze laan heet naar het nabijgelegen stadspark De Plantage. In 1769 besloot de vroedschap op de stadsgorzen bij 'De Rustwat', in 1596 aangekocht van de heer van Kralingen, een stadsplantage aan te leggen. De plantage was een ontwerp van een zekere Zuidwijk of Zuidewijck. Het terrein werd in 1790 vergroot door aankoop van een naburige traankokerij. Toen de Plantage gereed was, bleek er van de zijde van de stadsbevolking weinig belangstelling voor te bestaan. Er trad verwildering op, waaraan in 1897 een einde kwam, toen tuinarchitect D.G. Vervooren het park opnieuw inrichtte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Rotterdammers de bomen en struiken gerooid en opgestookt. In 1964 besloot de gemeenteraad de Oude Plantage opnieuw aan te leggen.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Nog geen Reacties [0]