>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Plantagestraat, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze straat dankt zijn naam aan de Nieuwe Plantage, die tussen 1844 en 1848 werd aangelegd door de Rotterdamsche Werkvereeniging.

In de buurt: Dr. Zamenhofstraat - Glimwormstraat Waterjufferstraat Oosteinde - Vlinderstraat - Albert Verweystraat - Meikeverstraat - Willem Kloosstraat - Jacques Perkstraat - Emantspad - Herman Gorterstraat - .

Plantagestraat


Deze straat dankt zijn naam aan de Nieuwe Plantage, die tussen 1844 en 1848 werd aangelegd door de Rotterdamsche Werkvereeniging. Het werk werd uitgevoerd naar het plan van tuinarchitect J.D. Zocher. De Nieuwe Plantage liep van de Oostzeedijk naar de Oudedijk. Het grootste gedeelte van dit park werd bij het bombardement in 1940 verwoest, evenals een gedeelte van de Plantagestraat en de Plantageweg. De Plantagestraat is later verlengd over het terrein van het park. Van de vroegere Plantageweg draagt alleen het gedeelte tussen de Oudedijk en de Weteringstraat nog de oude naam. Het meest zuidelijke deel heet thans Dr. Zamenhofstraat.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees overige 3 Reacties