>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Rhijnspoorkade, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze kade draagt de naam van het vroegere spoorwegemplacement van de Rhijnspoorwegmaatschappij dat hier van 1855 tot 1953 dienst deed.

In de buurt: Willem Ruyslaan - Maasboulevard - Boslandwerf - Admiraliteitsbrug Karl Landsteinerhof - Buizengat - Sara CorneliaMolen - Boslandhof - s Landswerf - Florence Nightingalehof - Bosland - .

Rhijnspoorkade


Deze kade draagt de naam van het vroegere spoorwegemplacement van de Rhijnspoorwegmaatschappij dat hier van 1855 tot 1953 dienst deed. In zijn bloeitijd breidde het zich allengs uit over het hele gebied waarover nu het onderhavige gedeelte van de Oosterkade loopt. Het in 1876 geopende station van deze maatschappij heette oorspronkelijk Rhijnstation. Toen het rijk in 1890 de Rhijnspoorweg overnam, werd de naam gewijzigd in Maasstation. Het station werd in mei 1940 grotendeels verwoest. Het restant bleef tot 1953 in gebruik en werd daarna gesloopt. De kade heeft nog enige tijd Oosterkade geheten.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Nog geen Reacties [0]