>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Rijsakkerlaan, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


De oudste straat van deze naam was aangelegd op het land van Schieland, dat bekend stond onder de naam van Schielands Rijsakkers.

In de buurt: Abram van Rijckevorselplein Van Rijckevorselweg Waterwerk - Plantagelaan - Oude Plantagedreef - Rijnwaterstraat - Herman Bavinckstraat - Jan ter Laanplaats - Reservoirpad - Watertorenweg - Watertorenhaven .

Rijsakkerlaan


De oudste straat van deze naam was aangelegd op het land van Schieland, dat bekend stond onder de naam van Schielands Rijsakkers. Dit land werd door de hoogheemraden op 28 augustus 1819 aan Rotterdam verkocht. Voor 1895 heette een gedeelte van de laan Molenlaan naar de oliemolen De Liefde, die gelegen was aan de Schaardijk. Bij besluit B & W 9 februari 1960 werd de naam ingetrokken. In 1963 ontving een nieuwe straat bij de Oude Plantage deze naam

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees overige 4 Reacties