>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Rubensstraat, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze straat is vernoemd naar de Zuidnederlandse kunstschilder Pieter Paul Rubens, 1577-1640. De naam is door de bouwondernemer aan de straat gegeven.

In de buurt: Sionstraat - Persoonsdam Nassaubrug Nijverheidstraat Heerjanstraat Jeruzalemstraat - Henriette Bosmanslaan Brahmslaan .

Rubensstraat


Deze straat is vernoemd naar de Zuidnederlandse kunstschilder Pieter Paul Rubens, 1577-1640. De naam is door de bouwondernemer aan de straat gegeven. Voor het bombardement in mei 1940 liep de straat van de Oostzeedijk naar de Lusthofstraat. In deze buurt lagen voor het bombardement ook een Nieuwe Rubensstraat en Rubensdwarsstraat. De Nieuwe Rubensstraat lag in het verlengde van de Rubensstraat en liep van de Lusthofstraat naar de Oudedijk. De Rubensdwarsstraat liep van de Speelmanstraat naar de Rubensstraat.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees overige 7 Reacties