>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Siondwarsstraat, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze straat heet naar de berg Sion bij Jeruzalem. Dit in aansluiting op in deze buurt al bestaande bijbelse straatnamen.

In de buurt: Vogelplein Evastraat - Vredehofplaats - Vredehofstraat - Chris Bennekerslaan - Waldeck Pyrmontlaan - Pyrmontlaan Vredehofweg - Commanderijstraat - Oostmaasstraat - Lusthofstraat - Ringersplaats - .

Siondwarsstraat


Deze straat heet naar de berg Sion bij Jeruzalem. Dit in aansluiting op in deze buurt al bestaande bijbelse straatnamen. De straat ligt op het terrein van de vroegere buitenplaats 'Het Paradijs' in Kralingen. Omdat elders in de stad al een Paradijslaan en een Paradijsstraat waren, moest aan de nieuwe straten een andere naam worden gegeven. Zowel de Sionstraat als de Siondwarsstraat zijn bij het bombardement van mei 1940 grotendeels verdwenen. Vooral de Siondwarsstraat, die vroeger van de Sionstraat naar de Lambertusstraat liep, werd zwaar getroffen.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees nog een reactie