>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Struisenburgstraat, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze straat ontleent zijn naam aan de vroegere buitenplaats 'Struisenburg', die met de molen 'de Struisenburg' in een koopakte van 1832 voorkomt.

In de buurt: Specerijenhof - Struisenburgdwarsstraat - Buizengatbrug Honingerhof - Waterloostraat - Vijverweg - Struisenburg Elisabethstraat - Avenue Concordia - Oostmaaslaan - Bartholomeus Everardus Molen - .

Struisenburgstraat


Deze straat ontleent zijn naam aan de vroegere buitenplaats 'Struisenburg', die met de molen 'de Struisenburg' in een koopakte van 1832 voorkomt. In 1827 komen buitenplaats en molen beide voor onder de naam 'de Struisvogel'. Van 1898 tot 1942 lag in deze buurt ook de Struisenburgschekade. De Struisenburgdwarsstraat heette voor 1904 Elizabethdwarsstraat. Het gedeelte van de Elizabethdwarsstraat, dat na 1904 nog deze oude naam droeg, ontving in 1933 eveneens de naam Struisenburgdwarsstraat. Struisenburg is een buurt in de deelgemeente Kralingen.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Nog geen Reacties [0]