>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Vredenoordplein, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


De naam van dit plein herinnert aan de vroegere buitenplaats 'Vredenoord' aan de Hoge Boezem, daar gelegen in de eerste helft van de 19de eeuw.

In de buurt: Wollefoppenstraat - Schinkelstraat - Gansdorppad Ketenstraat - Frits Ruysstraat - Weteringstraat - Vredenoordpad - Vredenoordkade - Frederik van Eedenstraat - Vredenoordbrug Boezembrug .

Vredenoordplein


De naam van dit plein herinnert aan de vroegere buitenplaats 'Vredenoord' aan de Hoge Boezem, daar gelegen in de eerste helft van de 19de eeuw. De oude Vredenoordlaan werd verwoest bij het bombardement in mei 1940. Ze heette van 1879 tot 1892 Admiraal de Liefdekade naar Johan de Liefde, 1619-1673, vice-admiraal bij de Admiraliteit op de Maze. Voor het bombardement in mei 1940 liep de Vredenoordlaan van de Vredenoordkade naar de (Gedempte) Slaak. In het verlengde van de Vredenoordlaan lagen de Vredenoordstraat en het Vredenoordplein. De huizen aan de zuidzijde van het Vredenoordplein zijn bij het bombardement gespaard gebleven en vormen thans een onderdeel van de Vredenoordlaan. Voorts was er voor het bombardement nog een hofje dat de naam 'Vredenoord' droeg en dat gelegen was op het terrein van bovengenoemde buitenplaats.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees overige 4 Reacties