>
Google Streetview van de straat of directe omgeving

Jeruzalemstraat, Kralingen

Alle straten, pleinen, wegen, paden en avenu's van Kralingen, Rotterdam, ZH Op deze pagina's vind je alle straten van Kralingen. En van alle straten tenminste een foto en een kaartje van de directe omgeving.


Deze straat ligt op het terrein van de vroegere buitenplaats 'Jeruzalem' aan de Oudedijk.

In de buurt: Nijverheidstraat Brahmslaan Persoonsdam Bethlehemstraat - Sionstraat - Rubensstraat - Mozartlaan Paulus Potterstraat - Vleermuispad Machiniststraat Brucknerlaan .

Jeruzalemstraat


Deze straatnam is ontleend aan de hoofdstad van Palestina en IsraŽl. De straat ligt op het terrein van de vroegere buitenplaats 'Jeruzalem' aan de Oudedijk. De buitenplaats komt al op een tussen 1609 en 1611 vervaardigde kaart voor. Dirck Melissant woonde toen op huize 'Jeruzalem'. Diens vader, Willem Jansz. van Melissant had het terrein in 1602 gekocht en liet daarop een huis bouwen. Deze was in zijn jeugd door de Turken gevangen genomen en vůůr 1569 losgekocht. Vermoedelijk behoorde hij tot de talrijke bedevaartgangers naar het Heilige Land. Het is heel goed mogelijk dat hij ter herinnering aan deze bedevaart het huis de naam 'Jeruzalem' gaf. Volgens het Rotterdamsch Nieuwsblad van 26 augustus 1898 herinneren de namen Paradijs, Jaffa, Jericho en Jeruzalem aan de tijd toen dit terrein aan de Duitse Orde behoorde. De straatnaam is uiteindelijk ontleend aan de hoofdstad van Palestina en IsraŽl.

Gegevens straatnaam van Stadsarchief Rotterdam

Zoek uw straat

Plaats zelf een reactie

Lees overige 21 Reacties